CROSS

Yüksekliği Ayarlanabilir Ambulans Sedyesi

Kurtarma ve hasta taşıma cihazlarının lider üreticisi olan Spencer hasta, kullanıcı ve sedye arasındaki uyuma özellikle dikkat etmiştir. Rahatsız fiziki, psikolojik ve çevresel koşullar altında dahi ergonomiye uygun bir ürün tasarlamak temel amaç olmuştur. Cross’un sırrı Space Frame kavramında gizlidir, özel tasarımı ile şekil ve işlevsellik alanında inovatif bir yapı üretilmiştir. Cross, R-Max 10G kilit sistemi, matres ve iki adet bağlama kayışı ile birlikte temin edilmektedir.

Boy: 1970 mm

Kısaltılmış boyu: 1650 mm

Genişlik: 570 mm

Ağırlık: 38,7 kg

Yük kapasitesi: 170 kg

Tekerlekler: 200 mm, ön sabit, arka otomatik yönlenme ve frenli

 

Özellikler

Yüksekliği Ayarlanabilir

Bu mekanizma sedyenin kurtarma çalışmasının ihtiyaçlarına adapte edilebilmesine imkan verir. Yürüyen hastalar veya yaşlılar için sedyeden inip binmeyi daha kolay hale getirebilmek için Cross’un eğimli konuma getirilmesi yeterlidir. Hasta taşınırken sedyenin ara yüksekliğe göre ayarlanması imkanı vardır, aynı zamanda arka ayakların eğimi değiştirilebilir, böylece kullanıcıların hastayı yataktan sedyeye veya sedyeden yatağa aktarırken hayatını kolaylaştırır.

Stabilite

İleri bir geometri ve kaynaklı şasenin garanti ettiği ağırlığın mükemmel dağılımı Cross’a mutlak denge verir. 

Kısaltma

Gerekirse, Cross dar alanlarda veya küçük asansörlerde iyi idare edilebilmesini garanti altına almak için kısaltılabilir. Ön taraftaki tekerlek sistemi yukarı doğru dönebilir (otomatik blokaj sistemi) sedye duvara veya aşağı doğru çarptığı zaman hastayı korumak için tampon görevi görür.